România, reprezentată de 24 de companii la Săptămâna Verde 2013

România, reprezentată de 24 de companii la Săptămâna Verde 2013

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va participa la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură ‘Săptămâna Verde’ de la Berlin, eveniment care se va desfăşura în perioada 18-27 ianuarie 2013 şi unde România va fi reprezentată de 24 de companii reunite sub pavilion naţional.

Firmele româneşti îşi vor expune produsele anul acesta pe o suprafaţă de 158 de metri pătraţi, mult mai mică decât suprafaţa alocată anul trecut, când România a deţinut statutul de ‘ţara parteneră’ şi a beneficiat de un pavilion naţional de 1.000 de metri pătraţi, dar o suprafaţă comparabilă cu ediţiile din anii trecuţi. Expozanţii români vor fi prezenţi cu produse agroalimentare specifice, respectiv miere şi produse apicole, vinuri, pălincă şi alte băuturi din fructe, brânzeturi, conserve de legume şi fructe, magiun, produse de morărit şi panificaţie.

În 2011, România a participat cu 15 firme la cea de-a 76-a ediţie a ‘Săptămânii Verzi’, standul naţional ocupând pe o suprafaţă de 165 de metri pătraţi.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin va avea o întâlnire cu miniştrii agriculturii din ţările participante la Summitul Miniştrilor Agriculturii, un eveniment care a devenit deja o tradiţie în cadrul acestui târg, tema dezbătută în acest an fiind ‘ Investiţiile responsabile în economia agrară şi alimentară – factor cheie pentru economia alimentară şi dezvoltarea agricolă’. În cadrul acestui eveniment vor fi analizate şi aspectele legate de modalitatea în care investiţiile private şi publice pot contribui la dezvoltarea sectorului agricol şi alimentar mondial.

‘Săptămâna Verde’ se desfăşoară la Berlin, în perioada 18 – 27 ianuarie 2013 şi este cea mai importantă expoziţie din lume în domeniul industriei alimentare, agriculturii şi horticulturii. La ediţia din acest an vor expune peste 1.624 de companii din 56 de ţări, pe o suprafaţă de peste 115.000 mp. Organizatorii germani aşteaptă ca în cele 10 zile de expoziţie să intre pe porţile centrului expoziţional peste 400.000 de vizitatori.

Pe lângă rolul de platformă de afaceri, ‘Săptămâna Verde’ are şi caracterul unui festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice, având un impact mediatic de anvergură, atât în Germania, cât şi în plan global. Ţara parteneră a acestui eveniment este Olanda, în 2013.

În anul 2012, ‘Săptămâna Verde’ a fost mediatizată prin 10.000 de articole în ziarele germane, 700 reportaje la televiziunile germane şi 1.800 relatări la radio, fiind prezenţi peste 5.000 de reprezentanţi media din întreaga lume.

AGERPRES

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns