Infiintarea Fondului Mutual Agricol PRO AGRO

Infiintarea Fondului Mutual Agricol PRO AGRO

“Federaţia Naţională  a Producătorilor  din Agricultură, Industrie Alimentară şi Servicii Conexe din România –“PRO AGRO” a decis în cadrul şedinţei Adunării Generale Extraordinare desfăşurată în data de 26 august a.c., înfiinţarea Fondului Mutual Agricol “PRO AGRO”.

Decizia  de înfiinţare a Fondului a fost luată în urma creării recente a cadrului legal necesar înfiinţării şi funcţionării fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agricultură. Rolul acestora este de a diminua riscurile la care sunt expuşi producătorii agricoli prin oferirea de compensații financiare membrilor pentru orice pierderi economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.

Fondul Mutual Agricol PRO AGRO va acorda compensaţii membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor, de un incident de mediu sau orice alt risc neasigurabil (fenomene meteo etc).Dosarul de acreditare al Fondul Mutual  Agricol PRO AGRO va fi înaintat Ministerului Agriculturii până la sfârşitul acestui an.

PREŞEDINTE

Alex JURCONI

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns