Estimările finale ale Copa-Cogeca privind semințele oleaginoase arată că producția de rapiță în UE a revenit la normal

Estimările finale ale Copa-Cogeca privind semințele oleaginoase arată că producția de rapiță în UE a revenit la normal

Estimările finale ale UE 27 privind semințele oleaginoase pentru campania 2013/4 publicate astăzi de Copa-Cogeca arată că producția de rapiță în UE a revenit la normal anul acesta, în pofida condițiilor meteo nefavorabile.

Documentul a fost publicat după ce Grupul de lucru privind oleaginoasele a evaluat situația de pe piață. „Cifrele demonstrează că producția totală de rapiță în UE 27 a atins 27,381 milioane de tone în 2013/4, în creștere cu 11,9% față de anul trecut”, a spus Gerard TUBERY, care a prezidat reuniunea. În UE27 se preconizează o creștere a producției cu 17,2%, ajungând la 20,4 milioane de tone. Aceasta demonstrează rezistența recoltei și capacitatea sa de a se menține în condiții meteo nefavorabile. Și cultura de floarea-soarelui este promițătoare, însă încă nu s-a terminat recoltarea acesteia.”

Acesta a adăugat: „ Recolta pozitivă din UE va permite asigurarea unei aprovizionări corespunzătoare cu proteaginoase pentru sectorul creșterii animalelor anul acesta, pe fondul tensiunilor de pe piața mondială. Totuși, agricultorii din UE trebuie să aibă acces la toate instrumentele disponibile, precum produse pentru protecția plantelor pentru a asigura o bună recoltă de rapiță și a menține cotele pe piața mondială.

În încheiere, Pekka Pesonen, Secretarul-General al Copa-Cogeca, a spus: „Faptul că UE continuă să fie un exportator important de rapiță pe piața mondială arată că nu exsită un risc de concurență între producția de alimente și producția de combustibili în UE.”

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns