Planuri privind Anul internațional ONU dedicat agriculturii familiale 2014

Planuri privind Anul internațional ONU dedicat agriculturii familiale 2014

Anul internațional al agriculturii familiale va fi organizat de Organizația Națiunilor Unite în 2014 pentru a promova această activitate, atrăgând atenția lumii asupra rolului său la reducerea foamei și sărăciei, asigurarea securității alimentare și îmbunătățirea mijloacelor de subzistență, protejând în același timp mediul și biodiversitatea.

Copa-Cogeca își propune să organizeze la Bruxelles împreună cu FAO și WFO un eveniment de 2 zile între 11-12.12.13 pentru a sublinia importanța agriculturii familiale. Copa-Cogeca va participa și la conferința din 29 noiembrie 2013 organizată de Comisie cu privire la agricultura familială: „Un dialog privind o agricultură mai durabilă și rezistentă în Europa și în lume”, contribuind și la consultarea publică a Comisiei pe această temă. Rezultatele conferinței Comisiei vor fi folosite la conferința FAO pe aceeași temă de la București, care se va desfășura în aprilie 2014. Copa-Cogeca, împreună cu alte organizații, vor organiza conferințe de presă la ora prânzului la 22 noiembrie 2013 pentru a lansa Anul internațional al agriculturii familiale, zi care va coincide cu lansarea oficială de către FAO la New York. O serie de evenimente vor fi organizate în 2014, jucând un rol important în contextul conferinței noastre europene din octombrie 2014.

Calendar:

August – jumătatea lunii octombrie 2013: Lansarea de cătreComisie a consultării publice online privind viitorul agriculturii familiale: Copa-Cogeca a răspuns printr-o scrisoare de însoțire.

22 noiembrie 2013: Copa-Cogeca va organiza o conferință de presă la sediul său cu reprezentanți la nivel înalt și reprezentanți ai agricultorilor din întreaga Europă pentru a lansa Anul internațional ONU dedicat agriculturii familiale ( zi care va coincide cu lansarea oficială a evenimentului de către FAO la New York). Cu această ocazie va fi prezentată o declarație.

29 noiembrie 2013: Conferința organizată de Comisia Europeană la Bruxelles cu privire la agricultura familială: un dialog pentru o agricultură mai durabilă și rezistentă în Europa și în lume, împreună cu comisarul Dacian Cioloș și directorul general al FAO Jose Graziano da Silva: Copa-Cogeca urmează să participe la conferința Comisiei

11-12.12.13: Copa-Cogeca preconizează organizarea, împreună cu FAO și WFO, a unui eveniment de 2 zile în Bruxelles, între 11-12.12.13, având ca temă dialogul privind agricultura familială în cadrul politicii regionale a FAO pentru a sublinia importanța agriculturii familiale.

Aprilie 2014: Eveniment organizat de FAO privind Anul internațional al agriculturii familiale

6 – 7 octombrie 2014: Conferința Copa-Cogeca privind Anul internațional al agriculturii familiale

14/5 octombrie 2014: Eveniment de încheiere, FAO

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns