ARC – cel mai nou membru al PRO AGRO

ARC – cel mai nou membru al PRO AGRO

Asociaţia Română a Cărnii (ARC) este cel mai nou membru al Federaţiei Naţionale PRO AGRO, întărind astfel poziţia federaţiei în raport cu administraţia naţională şi cea europeană. Astfel, PRO AGRO este formată astăzi din 14 organizaţii reprezentative în sectorul agricol.

“ARC este asociaţia procesatorilor de carne şi cred că, în mod firesc, şi-a găsit locul în PRO AGRO, alături de celelalte două asociaţii care reprezintă sectorul cărnii – Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc şi UniuneaCrescătorilor de Păsări. În acest fel federaţia îşi desăvârşeşte reprezentativitatea în domeniul producţiei şi procesării cărnii”, a declarat Alexandru Jurconi, președintele PRO AGRO.

***

Federaţia Naţională PRO AGRO are în prezent 14 membrii, din care 6 fondatori. Este o organizaţie profesională înfiinţată în 2012 de şi pentru producătorii din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România. PRO AGRO promovează, reprezintă, susţine şi apără intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raporturile cu instituţiile europene şi naţionale publice şi/sau private.

Asociaţia Română a Cărnii este organizaţia profesională care reprezintă
interesele industriei de prelucrare a cărnii. ARC s-a format în 1999, prin unirea dintre ROCARNE (1993) şi ASIC (1995), având ca membri 50 societăţi comerciale care realizează peste 60% din productia naţională de mezeluri.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns