Federatia Nationala PRO AGRO va gazdui joi, 31 octombrie, primul sau Congres, la Indagra 2013

Federatia Nationala PRO AGRO va gazdui joi, 31 octombrie, primul sau Congres, la Indagra 2013

Federatia Nationala PRO AGRO va gazdui joi, 31 octombrie, primul sau Congres, prilej cu care va prezenta realizarile si obiectivele Federatiei, precum si semnificatia si importanta inscrierii in COPA COGECA. Reprezentantii PRO AGRO vor dezbate, alaturi de invitatii romani si straini, subiecte precum rolul asociatiilor si federatiilor in sustinerea sectorului agricol in Romania, modelul francez si polonez in agricultura si, nu in ultimul rand, previziunile Politicii Agricole Comune pentru 2014-2020 in ceea ce priveste Romania.

“La doi ani de la infiintare, PRO AGRO si-a consolidat substantial pozitia in sectorul agricol din Romania, devenindcea mai reprezentativa organizatie a producatorilor agricoli la nivel national. Din acest an, PRO AGRO a fost admisa in cele doua organizatii europene de reprezentare a agricultorilor, COPA-COGECA. Astfel, PRO AGRO estesingura organizatie a agricultorilor din Romania membra in cea mai puternica organizatie a agricultorilor europeni,” a declarat Alexandru Jurconi, Presedinte, PRO AGRO.

Alaturi de prezenta confirmata a Ministrului Agriculturii, dl. Daniel Constantin, la eveniment va lua parte si Presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specific, dl.Nini Sapunaru, precum siinvitati de prestigiu din alte tari precum dl. Xavier Beulin – Vicepresedintele COPA COGECA, dl. Marian Sikora – Presedintele Federatiei Uniunilor Producatorilor Agricoli din Polonia, dna. Ruta Biciuviene -Directorul de Relatii Internationale al Camerei Agricole Lituaniene, dl Zoltan Lazar – Directorul de Cabinet al Presedintelui Camerei Agricole din Ungaria, si dl. Sebastian Filipek-Kazmierczak, Federatia Nationala a Producatorilor de Bovine pentru Carne din Polonia.

Congresul Federatiei Nationale PRO AGRO va avea loc in cadrul INDAGRA, sala Titulescu, incepand cu ora 10.00. Congresul PRO AGRO va fi urmat, incepand cu ora 14.00, de o sesiune de discutii privind fondurile mutuale in agricultura.

Infiintarea Fondului Mutual PRO AGRO (FMPA) reprezinta unul dintre cele mai importante obiective ale Federatiei. Va fi primul fond mutual agricol din Romania şi urmează sa fie acreditat de ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la sfarsitul acestui an. Astfel, din 2014 fermierii se vor putea inscrie in cadrul Fondului Mutual Agricol PRO AGRO.

“Fondul Mutual PRO AGRO (FMPA) va acorda compensatii membrilor sai pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor, de un incident de mediu sau evenimente climatice adverse. Inscrierea la fondul mutual se face prin semnarea unei cererii de adeziune, odata cu depunerea cererii de plata anuale la APIA,” a declarat Alexandru Jurconi.

La dezbaterile privind fondurile mutuale in agricultura, alaturi de Alexandru Jurconi, Presedintele PRO AGRO, vor participa si dl. Nini Sapunaru, Presedinte Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice, dl. Joel Limouzin, Presedinte, Fonds National Agricole de Mutualisation Sanitaire et Environnementale (FMSE), dl. Felix Daniliuc, Director General, Raiffeisen Leasing, dl. Bogdan Pirvu, Director General, FATA Asigurari, dna. Veronica Toncea, Presedinte, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si dl. Viorel Marin, Presedinte Asociatia Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania (ANAMOB).

Despre PRO AGRO

Federatia Nationala PRO AGRO are in prezent 14 asociatii membre, din care 6 sunt fondatori.  Cele 14 entitati profesionale reprezinta organizatii interprofesionale pe filiera de produs, asociatii, uniuni, patronate reprezentative la nivel national pe filiera producerii, prelucrarii, depozitarii, distributiei si comercializarii produselor agricole. In total, PRO AGRO include peste 1300 persoane juridice şi alte câteva mii de producători agricoli care exploatează cel puțin 30% din suprafața arabilă a țării sau echivalentul UVM și care reprezintă toate sectoarele agricole din Romania.

Pentru acreditari, va rugam contactati:
Raluca Comanescu
mobil: 0722-227.665
email: raluca.comanescu@business-review.ro

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns