APCPR salută decizia autorităţilor sanitare–veterinare europene de a aproba comerţul intracomunitar cu carne şi produse din carne de porc din România

APCPR salută decizia autorităţilor sanitare–veterinare europene de a aproba comerţul intracomunitar cu carne şi produse din carne de porc din România

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România – APCPR salută decizia autorităţilor sanitare–veterinare europene de a aproba comerţul intracomunitar cu carne şi produse din carne de porc provenite din exploataţiile comerciale de creşterea porcilor din România, începând cu anul viitor.

După şase ani de restricţii, fermele comerciale de creşterea porcilor şi unităţile de procesare a cărnii de porc vor putea să-şi valorifice în mod eficient producţia, în funcţie de oportunităţile de piaţă.
Este rezultatul bunei colaborării dintre APCPR, autoritatea sanitară veterinară şi alte autorităţi ale statului, a aplicării unor programe personalizate sau la nivel naţional privind identificarea şi circulaţia porcilor, biosecuritatea, protecţia porcilor în ferme şi trasabilitatea cărnii de porc.
Felicităm autorităţile statului şi deopotrivă fermierii care au reuşit să convingă la toate verificările şi la toate prezentările din acest an, că în România, fermele comerciale de creşterea porcilor îşi menţin standarde sanitare-veterinare de nivel european, iar supravegherea, monitorizarea şi controlul în sectorul cărnii de porc este o garanţie pentru procesatorii, comercianţii sau consumatorii din orice ţară.

Consiliul Director al APCPR
Preşedinte
Ioan Ladoşi

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns