Recolta.eu: PRO AGRO va fi membru cu drepturi depline al Danube Soja

Recolta.eu: PRO AGRO va fi membru cu drepturi depline al Danube Soja

Federaţia Naţională PRO AGRO va fi membru cu drepturi depline la „Danube Soya”, începând cu 1 ianuarie 2014. Decizia a fost luată în cadrul dezbaterilor organizate în perioada 25-26 noiembrie 2013, la Augsburg, Germania, cu ocazia desfăşurării celui de-al doilea Congres Internaţional al Danube Soya. Din partea PRO AGRO, la lucrările congresului participă Preşedintele federaţiei, Alex Jurconi, alaturi de Prim Vicepresedintele Viorel Nica.

„Pasul pe care Federaţia PRO AGRO l-a făcut astăzi este unul extrem de important. Aderarea la Danube Soya ne va aduce informaţii extrem de utile din acest domeniu. Vom şti în timp real ce decizii se iau la nivel european, lucru extrem de important mai ales în contextul în care, de la începutul acestui an România susţine necesitatea identificării unor surse de proteină vegetală pentru asigurarea necesarului de consum european”, a declarat preşedintele PRO AGRO, Alex Jurconi.

Potrivit spuselor sale, in acest moment, Romania importa sapte milioane de tone de soia nemodificata genetic,  planta tehnica a carei cultura poate fi dezvoltata in anumite circumstante, in zone romanesti de productie.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin reprezentanţii săi, a semnat în februarie 2013 „Declaraţia pentru Soia Dunăreană”. Astfel România a devenit a noua ţară care a semnat declaraţia conform căreia este susţinută necesitatea identificării unor surse de proteină vegetală pentru asigurarea necesarului de consum intern al sectorului zootehnic din UE, în condiţiile unor importuri masive, în special de soia din SUA, Brazilia, Argentina.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns