Alex Jurconi, preşedinte PRO AGRO: Parteneriatul cu Bursa Română de Mărfuri va crea un mediu transparent, predictibil și eficient pentru tranzacțiile cu principalele tipuri de cereale

Alex Jurconi, preşedinte PRO AGRO: Parteneriatul cu Bursa Română de Mărfuri va crea un mediu transparent, predictibil și eficient pentru tranzacțiile cu principalele tipuri de cereale

Federaţia Naţională PRO AGRO a semnat marți, 3 decembrie 2013, un acord de parteneriat cu Bursa Română de Mărfuri. Proiectul de colaborare între cele două instituţii are drept scop construirea unui mediu cât mai transparent și eficient în tranzacționarea cu principalele tipuri de cereale (grâu și porumb) prin publicarea unor cotații de referință pentru aceste tipuri de produse agricole. Astfel, datele vor fi transmise de către Bursa Română de Mărfuri către PRO AGRO, în scopul validării cotațiilor de referință pentru principalele tipuri de cereale precum și a a altor informații obținute de rețeaua teritorială a BRM și de alte asociații profesionale din domeniul agriculturii.

Ne propunem elaborarea și perfecționarea unui algortim de calcul al cotațiilor și identificarea celor mai bune soluții pentru tranzacționarea cerealelor. Vom colabora cu Bursa Română de Mărfuri în scopul construirii unui mediu transparent și favorabil dezvoltării agriculturii românești. Pornind de la aceste schimburi de informații se va crea o bază solidă și premizele ce asigură o creștere sănătoasă a segmentului de cereale” a declarat preşedintele PRO AGRO, Alex Jurconi.

Protocolul de colaborare subliniază angajamentul celor două părți de a contribui la consolidarea unei piețe competitive, pornind de la necesitatea creării unui sistem de emitere a unor cotații de referință pentru principalele tipuri de cereale. De asemenea cele două părţi au în vedere identificarea unui mecanism de diseminare a datelor privind principalele tranzacții cerealiere și nevoia de perfectare a mecanismului de raportare utilizat în prezent de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns