VICEPRIM-MINISTRUL, DANIEL CONSTANTIN, CONFIRMĂ ANGAJAMENTUL GUVERNULUI DE A ANALIZA POSIBILITATEA DE REDUCERE A TVA LA CARNE ŞI LA PREPARATELE DIN CARNE

VICEPRIM-MINISTRUL, DANIEL CONSTANTIN, CONFIRMĂ ANGAJAMENTUL GUVERNULUI DE A ANALIZA POSIBILITATEA DE REDUCERE A TVA LA CARNE ŞI LA PREPARATELE DIN CARNE

Federaţia Naţională PRO AGRO a trimis, pe data de 22 mai 2014, o scrisoare deschisă către Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială, Comisia Europeană, Guvernul României, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerului Finanţelor Publice. Prin intermediul acesteia semnala situaţia gravă în care se află industria cărnii din România care se luptă cu un TVA care încurajează evaziunea fiscală şi adânceşte competiţia neloială. În plus, semnala urgenţa luării măsurilor necesare reducerii TVA la 5% la carne şi la preparatele din carne.

În urma solicitării primite, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a răspuns pozitiv demersului Federaţiei Naţionale PRO AGRO.

“În primul trimestru al anului 2014, în cadrul DGIA s-a făcut un studiu privind rezultatele ce s-ar obţine, urmare a reducerii în acest an a TVA la carne şi produse din carne, rezultând că reducerea TVA la carne şi produse din carne:
• ar fi o măsură viabilă în sprijinul creşterii nivelului de trai al populaţiei;
 ar putea să asigure o colectare ridicată a veniturilor la bugetul naţional şi coroborat cu măsuri de control al autorităţilor, ar conduce în mod implicit la reducerea evaziunii fiscale;
• ar creşte consumul, ceea ce ar permite operatorilor economici din domeniul alimentar să păstreze locurile de muncă.
Faţă de cele prezentate mai sus, propunerea PRO AGRO de reducere a TVA la carne şi produse din carne, este o măsură care vine în întâmpinarea agenţilor economici şi consumatorilor. Guvernul analizează cu celeritate măsura şi posibilitatile Bugetului Naţional pentru a adopta o măsura viabilă pe termen mediu şi lung*”
 – Daniel Constantin, viceprim ministru şi Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

*fragmentul a fost extras din răspunsul scris trimis pe adresa Federaţiei Naţionale PRO AGRO. Poartă semnătura ministrului şi ştampila instituţiei.

“Salutăm poziţia ministrului Daniel Constantin şi îl asigurăm de tot suportul asociaţiilor reprezentative din industria cărnii din România, membre ale Federaţiei Naţionale PRO AGRO. Vom fi la dispoziţa reprezentanţilor ministerului pentru orice lămuriri necesare în consolidarea unui punct de vedere argumentat care să poată fi susţinut în şedinţele Guvernului României.”– Alex Jurconi, preşedinte PRO AGRO.

***

Reducerea TVA la carne și preparatele din carne este o prioritate pentru industria cărnii din România. De aceea, campania “TAIE TVA” este susținută de Federația Națională PRO AGRO împreună cu membrii săi – asociații profesionale reprezentative din domeniul productiei si procesarii carnii – Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) în parteneriat cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Platforma on-line de comunicare a campaniei este www.taietva.ro.

Prin intermediul acesteia românii se pot implica direct în procesul de tăiere a TVA la carne şi preparatele din carne. Au la dispoziţie o petiţie on-line pe care o pot semna, pot distribui bannerele campaniei şi pot trimite câte un mail politicienilor pe care i-au ales. În plus pot urmării demersurile făcute pentru scăderea TVA.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns