Federația Națională PRO AGRO se întăreşte cu încă 2 organizaţii

Federația Națională PRO AGRO se întăreşte cu încă 2 organizaţii

Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) și Asociația Română de Biomasă și Biogaz (ARBIO) sunt cei mai noi membri ai Federaţiei Naţionale PRO AGRO, întărind astfel poziţia federaţiei în raport cu administraţia naţională şi cea europeană. Astfel, PRO AGRO este formată astăzi din 16 organizaţii reprezentative în sectorul agricol.

“Asociația Crescătorilor de Albine din România este cea mai mare asociație la nivel național, structura sa acoperind întreaga țară, prin filialele județene și magazinele « APICOLA ». ACA este membru APIMONDIA din 1958, iar de atunci s-a dezvoltat și perfecționat continuu creând un sistem integrat unic de învățământ, cercetare, producție și valorificare”, a declarat Alexandru Jurconi, președintele PRO AGRO.

“DespreARBIO, președintele PRO AGRO a spus că este o organizație în plină ascensiune, reprezentată în Asociația Europeană pentru Biogaz (EBA) și Asociația Europeană pentru Biomasă (AEBIOM). Sectorul Bioenergetic (Biocombustibili, Bioetanol, Biofertilizatori Biomasa, Biogazul și Digestia Anaerobă,) fiind în strânsă corelare cu sectorul agrozootehnic și necesar pentru creșterea competitivității și rentabilității producătorilor din agricultură și industria alimentară românească.

***

Federaţia Naţională PRO AGRO are în prezent 16 membrii, din care 6 fondatori. Este o organizaţie profesională înfiinţată în 2012 de şi pentru producătorii din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România. PRO AGRO promovează, reprezintă, susţine şi apără intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raporturile cu instituţiile europene şi naţionale publice şi/sau private.

Asociația Crescătorilor de Albine din România este o organizație profesională care reprezintă interesele apicultorilor. ACA s-a format din 1958 și are în componența sa filiale și societăți comerciale în 40 de județe, cooperativa Albina Meliferă, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură și Complexul Apicol Veceslav Harnaj.

Asociația Română de Biomasă și Biogaz este o organizație profesională înființată în 2012 care reprezintă interesele producătorilor de Bionergie în vederea organizării pieței, elaborării unor structuri și modele care pot fi ușor de urmărit și aplicat de toată lumea. ARBIO reunește 46 de societăți comerciale naționale și internaționale importante din domeniu.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns