Consortiul National AGROALIMENT

Consortiul National AGROALIMENT

Consortiul National AGROALIMENT, format la 23 iunie 2014 din vointa organizatiilor neguvernamentale la nivel national cu preocupari in domeniul reflectat de denumire, organizatii reprezentate in organismele si organizatiile europene si in grupurile consultative ale Comisiei Europene in conformitate cu dispozitiile Deciziei CE nr. 2013/ 767, a ales statutar, in prima sa intalnire din data de 24 iulie 2014 ce a avut loc la sediul ROMPAN, prima sa conducere, formata din dl. Sorin MINEA, presedinte, si domnii Aurel POPESCU, Dragos FRUMOSU si Alexandru JURCONI, vicepresedinti. Consortiul AGROALIMENT este recunoscut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin scrisoarea din 23 iulie 2014 transmisa de dl. Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale , Daniel CONSTANTIN.

Obiectul activitatii Consortiului AGROALIMENT il constituie derularea dialogului civil periodic ale membrilor Consortiului cu organizatiile si autoritatile europene si cu Comisia Europeana in legatura cu toate aspectele legate de Politica Agricola Comuna, inclusiv dezvoltarea rurala.

Consortiul este deschis tuturor organizatiilor din sectorul agro-alimentar pe care le invita sa participe in cadrul astfel organizat la dialogul european, pentru a asigura o buna reprezentativitate si o buna reprezentare a Romaniei in grupurile de lucru ale Directoratului Agricultura al Comisiei Europene, pentru sustinerea intereselor legitime ale agriculturii si industriei alimentare romanesti, pentru buna informare a tuturor membrilor organizatiilor despre actualitatea si tendintele strategiilor Comisiei in ceea ce priveste politicile agricole comune si dezvoltarea rurala si pentru o reprezentare puternica, competenta, armonizata a pozitiei sectorului agroalimentar romanesc fata de problematicile europene si viitorul european al sectorului.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns