Conferinţa de lansare a proiectului „Formarea Profesională Continuă în industria procesării fructelor şi legumelor şi industrii conexe (ForCons)

Conferinţa de lansare a proiectului „Formarea Profesională Continuă în industria procesării fructelor şi legumelor şi industrii conexe (ForCons)

Patronatul din Industria de Conserve din Legume si Fructe si Conserve Mixte ,,ROMCONSERV” în parteneriat cu Instituto de Formación Integral S.L.U. Spania anunta lansarea proiectului „Formarea Profesională Continuă în industria procesării fructelor şi legumelor şi industrii conexe (ForCons)”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, prin contractul de finanţare nr. POSDRU/164/2.3/S/136259 şi se înscrie pe Axa prioritară 2: „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie: 2.3 „Acces şi participare la formarea profesională continuă”.

Evenimentul a fost organizat in data de 30 septembrie 2014 la Bucuresti, la Phoenicia Grand Hotel, cu prilejul lansării oficiale a proiectului mai sus-menţionat care urmează a fi implementat pe o durata de 18 luni, având ca obiect general cresterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piata muncii in regiuniile Nord-Vest, Vest, Sud- Vest, Sud, Bucuresti- Ilfov, Sud-Est, Nord-Est, Centru, prin facilitarea accesului angajatilor la servicii de formare profesionala continua in vederea obtinerii de catre acestia de calificari/recalificari care sa le ofere oportunitati crescute pe piata muncii, prin masuri active pentru dezvoltarea unor noi abilitati de mentinere pe piata muncii in sectorul procesarii fructelor si legumelor si industriilor conexe.

Respectând aceste coordonate, proiectul isi propune să califice 950 angajati (persoane califícate/ necalificate/ slab califícate) din cele 8 regiuni ale Romaniei, in meserii precum: lucrator in prelucrare carne, peste, lapte, conserve, operator in prelucrarea legumelor si fructelor, lucrator in agricultura si in gospodarie ecologica, ciupercar, pomicultor, horticultor, agricultor culturi de camp, masinist la masini mobile pentru transporturi interioare, muncitor plantatii si amenajare zona verde. Participanţii vor beneficia de un curs autorizat ANC.

In cadrul conferinţei a fost prezentat proiectul, obiectivele şi rezultatele estimate, abordarea transnationala, strategia de promovare precum şi consideraţii asupra impactuluiproiectului în regiunile de implementare.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns