Spaniolii de la I.F.I. „folosesc” A.R.C-ul pentru pregătirea studenților, la Galaţi

Spaniolii de la I.F.I. „folosesc” A.R.C-ul pentru pregătirea studenților, la Galaţi

Spaniolii de la I.F.I. „folosesc” A.R.C-ul pentru pregătirea studenților de la UNIVERSITATEA „DUNĂREA DE JOS” GALAȚI

 COMUNICAT DE PRESĂ POST CONFERINŢĂ

Lansarea proiectului
“Pregătește-te pentru viitor! – stagii de practică pentru studenți în domeniul agroalimentar”

Galați, Hotel „Vila Classic”, 6 octombrie 2014, ora 16:00.

….De fapt, totul a început in urma cu un an, când s-a născut ideea proiectului nostru, la început mai confuză, apoi din ce în ce mai clară și mai îndrăzneața. De mare ajutor ne-a fost partenerul nostru de la IFI Spania (Instituto de Formacion Integral S.L.U. – www.ifionline.com/ro ) care a pus imediat la bătaie experiența lui în concepere, accesare și implementare proiecte cofinanțate din fonduri europene, destinate formării profesionale. A mai urmat un pas, poate cel mai important, acela de a alege oamenii pe care urma să-i ajutam. Și aici am avut noroc pentru ca am întâlnit un grup de profesioniști, dedicați și pasionați de meseria lor, pe care i-am cooptat imediat ca parteneri (Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați – www.ugal.ro ).

Gata, totul era stabilit, iar la sfârșit am făcut o recapitulare:

–  Grupul țintă – 350 de studenți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați – ce vor participa gratuit la sesiuni de consiliere și orientare profesională

–  200 dintre ei vor participa la stagii de practică la angajatori din industria agroalimentară

–  Pentru stimularea competiției, în urma stagiilor de practică, se va organiza un concurs pentru demonstrarea competentelor și abilitaților dobândite, urmând ca primii 100 studenți clasați să câștige câte un premiu în valoare de 1.100 lei, iar primii 15 clasați să participe la vizita de studiu ce va fi organizată în Madrid, Spania.

Acum că totul era pregătit, nu mai rămânea decât să așteptam ca proiectul să fie aprobat.

Anul 2014 a devenit o ocazie minunată de a pune în aplicare ideea noastră prin care am dorit să ajutam comunitatea în care trăim, de a ne folosi energia și experiența pentru a pregăti viitorii absolvenți din domeniul industriei alimentare să se integreze mai ușor pe piața muncii.

Și pentru că proiectul nostru trebuia sa fie cunoscut de cât mai mulți oameni, iar noi ne doream ca studenții noștri sa cunoască echipa de la care a pornit totul, am organizat întâlnirea de lansare oficială a proiectului „Pregătește-te pentru viitor! – stagii de practică pentru studenți în domeniul agroalimentar”.

Ne-am bucurat de participarea la eveniment a d-nei Prof. Dr. Ing. Anca Nicolau, Prorector- „Activitatea de cercetare științifică” din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, parteneri din industria agroalimentară și alimentație publică din regiunea sud-est, precum DruAgro – ZIMBRIA, Paneurogal, Patisimo, Gama Cris, Vega Company, Dunărea Galați, precum și reprezentanți mass-media: Digi 24 Galați, Tv Student, Adevărul și Antena Satelor.

Întâlnirea a fost interactivă, s-a discutat atât despre nevoile viitorilor absolvenți de studii superioare, cât și despre ceea ce angajatorii își doresc de la potențialii lor angajați:

Maria Verdeși – reprezentant„Zimbria”:

„Ne dorim în echipa să avem oameni competenți și motivați care să genereze valoare adăugată societății în care lucrează, însă sunt și alte aspecte de care sa ținem cont: este bine sa faceți ceea ce vă place, sa va alegeți un domeniu în care sa lucrați cu plăcere, indiferent daca este sau nu întotdeauna confortabil pentru voi.”

Stefan Padure – Director executiv ARC (Asociația Romana a Cărnii):

„ Asociația noastră, care implementează și promovează acest proiect este alături de studenți și îi va sprijini prin crearea de parteneriate între mediul universitar și cel de afaceri, prin oportunități de dezvoltarea a competențelor practice și a abilitaților studenților necesare în accesarea viitoarelor locuri de muncă.”

În cadrul conferinței a fost susținută și o prezentare a proiectului cu obiectivele, activitățile și rezultatele estimate, ce se vor desfășura și realiza pe parcursul a celor 18 luni de implementare (aprilie 2014- octombrie 2015).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 în cadrul Axei Prioritare 2 “Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii“, Domeniul Major de Intervenție 2.1. “Tranziția de la școală la viața activă“.

Pentru a fi la curent cu activitățile ce urmează a se desfășura în cadrul proiectului, vă asteptam să vizitati portalul web www.agropractic.ro și pagina de facebook Pregătește-te pentru viitor!, portaluri ce pot fi accesate din 15 octombrie 2014.

CONTACT:
ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A CĂRNII
DIRECTOR EXECUTIV
ȘTEFAN PĂDURE

Telefon: 021.66.77.406
e-mail:  office@rma.ro
website: www.rma.ro

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns