PRO AGRO susține măsura stocării private a cărnii de porc

PRO AGRO susține măsura stocării private a cărnii de porc

Federația Națională PRO AGRO, la îndemnul membrilor săi: Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România – A.P.C.P.R., Asociatia Fermierilor Investitori în Sectorul Suin – A.F.I.S.S., Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România – A.C.E.B.O.P. și Asociația Română a Cărnii – A.R.C. susține măsura de stocare privată a cărnii de porc cu activare imediată.

Este o măsură bună pentru început, ca aceasta să aibe impactul dorit este nevoie ca măsura să fie aplicată și în țările care vin cu cantități mari de carne de porc în România și să stocheze excedentul de carne de porc la ei în țară. Această măsură a fost solicitată și de alte state membre precum Danemarca, ca urmare a embargoului rus. Alte state membre au scăzut TVA la 5% sau au acoperit cheltuielile fermierilor cu input-urile. Ministerele Agriculturii din statele membre trebuie să transmită solicitările până pe 10.11.2014.

***

Asociația Fermierilor Investitori în Sectorul Suin (A.F.I.S.S.) este cel mai nou membru al Federaţiei Naţionale PRO AGRO, întărind astfel poziţia federaţiei în raport cu administraţia naţională şi cea europeană. Astfel, PRO AGRO este formată astăzi din 17 organizaţii reprezentative în sectorul agricol.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns