Meat milk 2015

Meat milk 2015

Podmiljšak Matjaž, despre modelul Uniunii Cooperative de succes, din Slovenia

De ce fermierul român este reticent la ideea de cooperativă? Este vorba doar de o lipsă de informare sau sechelele din perioada comunistă îşi spun cuvântul mai pregnant decât am bănui? Cum au reuşit fermierii sloveni să rezolve această problemă şi să ajungă să facă performanţă în UE?

La toate aceste întrebări, şi nu numai, va răspunde dl Podmiljšak Matjaž, de la Cooperative Union of Slovenia, membră Copa-Cogeca, şi invitat special al Expo-Conferinţei Internaţionale Meat&Milk, eveniment care va fi găzduit de Hotel Alpin din Poiana Braşov, în zilele de 3 şi 4 iunie 2015.

Uniunea Cooperativelor din Slovenia este o organizație non-guvernamentală cu calitatea de membru voluntar.  Uniunea unește 71 de cooperative agricole, silvicultură și piscicole . Cooperativele, membri ai Uniunii de Cooperare Slovenia, au mai mult de 15.500 de membri și 3.000 de angajaţi. Acestea generează venituri de peste 700 de milioane de euro pe an.

Documentare la Fabrica de nutreţuri Combinate a Complexului Europig SA

În programul infoTRIP, din ziua de 3 iunie, este programată vizitarea Fabricii de Nutreţuri Combinate a Complexului EUROPIG SA din cadrul Grupului Sergiana. Situat în comuna Şercaia, Complexul ocupă o suprafata de 22 de hectare, însumând 32 de hale, cu o capacitate totală de peste 50.000 de capete/an.  

Abatorul din cadrul complexului Europig, care aparţine Grupului Sergiana a fost pus în funcţiune în 2005 şi înglobează investiţii de peste 3,5 milioane de Euro, fiind construit şi dotat conform normelor UE. Consecinţa directă a acestor investiţii este licenţa de export obţinută de Europig.

Modul de implementare a unui proiect start-up: ferma HONIGBERG LACTATE SRL

Sectiunea infoTRIP din 4 iunie, oferă oportunitatea vizitei de documentare la ferma HONIGBERG LACTATE SRL. Amplasată în comuna Harman, judeţul Braşov, ferma se află în stadiul de amenajare, urmând a fi utilată cu echipamente furnizate de GEA Farm Technologies, inclusiv o sală de muls tip Brăduleţ, 2 X 6. Organizată după model german, ca fermă de familie, HONIGBERG LACTATE SRL este dimensionată pentru un efectiv de 80 de capete, rasa aleasă de domnul Marian Man, fiind Bălţata de tip german. Prin efectuarea vizitei de documentare, participanţii pot vedea pe viu modul de implementare a unui proiect start-up. Mai multe detalii, pe www.meat-milk.ro

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns