Prima expoziție internațională din România dedicată unităților de procesare, silozurilor și spațiilor de depozitare pentru agricultură

Prima expoziție internațională din România dedicată unităților de procesare, silozurilor și spațiilor de depozitare pentru agricultură

Expoziția internațională AgroStandard EXPO “Procesare și Stocare”, 2-5 iulie, Lilieci, jud. Ilfov

  • două secțiuni – produse și tehnologii de vârf, respectiv produse și tehnologii accesibile
  • licitații de utilaje
  • conferințe de companie și ale asociațiilor

AgroStandard EXPO şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gherorghe-Ionescu Sisesti” organizează, în perioada 2-5 iulie, la Lilieci, lângă București (DN 2 București-Urziceni, km.25), prima expoziție din Europa Centrală și de Est dedicată unităților de procesare și spațiilor de stocare pentru agricultură – AgroStandard EXPO “Procesare și Stocare”.

Evenimentul va reuni fermieri, confederații și asociații cu profil agricol, companii care furnizează produse și servicii, precum și firme de consultanță pentru accesarea de fonduri europene, bănci, IFN-uri, asigurări și leasing, etc. Partenrii media principali ai evenimentului sunt Radio Romania Antena Satelor si Agro TV Network. Printre partenerii media se numara principalele publicatii cu profil agricol si economic.

Printre expozanti se numara companii din top 50 cele mai mari firme din Romania, dar si numeroase companii mici si medii.

AgroStandard EXPO “Procesare si Stocare” vine în sprijinul fermierilor care au nevoie să își valorifice superior producția primară și să iasă din starea actuală de decapitalizare cronică prin prezentarea unor opțiuni variate de unități de procesare din toate sectoarele agriculturii, de la fabrici de procesare legume-fructe, lactate, carne, pește, etc. până la unități de producere a peleților, uleiurilor pentru uz industrial sau instalații de biogaz.

În acest fel, fermierii își pot valorifica superior recolta, vândută acum, de cele mai multe ori, din câmp, sub forma de producție primară.

Expoziția de sisteme de procesare și stocare, singura cu acest profil organizată vreodată în Europa Centrală și de Est, este o necesitate și din perspectiva faptului că noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 cuprinde și o submăsură dedicată procesării producției agricole, iar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a promis fermierilor fonduri suplimentare pentru realizarea unor mici fabrici de procesare.

O altă noutate adusă de AgroStandard EXPO „Procesare si Stocare” este secțiunea dedicată unităților de stocare, mai precis silozurilor și soluțiilor de depozitare pentru cereale, legume-fructe, spațiilor de depozitare frigorifice pentru produse din carne și lapte, precum și întreaga gamă de produse și servicii asociate acestora, de la cantare și sisteme de ventilație, până la benzi transportoare și saci sau ambalaje.

AgroStandard EXPO „Procesare și Stocare” este împărțită în două secțiuni – una cu produse care încorporează o tehnologie de vârf, iar alta cu produse accesibile.

Pentru a aduce la expoziție și pe fermierii care până acum erau simpli vizitatori, pe lângă secțiunea care reunește cele mai noi și mai avansate produse și tehnologii, există acum și o zonă dedicată agricultorilor cu venituri reduse, unde aceștia pot găsi mici unități de procesare, precum și soluții accesibile de stocare a producției.

În cadrul centrului de conferințe cu o capacitate de 800 de locuri, organizat în cadrul AgroStandrad EXPO, vor fi organizate pe parcursul celor patru zile ale expoziției conferințe ale confederațiilor și asociațiilor de fermieri, precum și conferințe centrate pe produs ale companiilor participante.

Tot o noutate absolută pentru România este licitația de utilaje second-hand, unde fermierii pot achiziționa echipamentele de care au nevoie la prețuri modice.

AgroStandard EXPO are o experiență îndelungată în organizarea de conferințe specializate și expoziții cu specific agricol, organizate în parteneriat cu Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești” din București.

Spațiul expozițional de la Lilieci, jud. Ilfov, din vecinătatea DN2 București-Urziceni, este binecunoscut fermierilor și companiilor, aici fiind organizate de-a lungul timpului numeroase târguri cu profil agricol.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns