Pekka Pesonen, Secretarul General al Copa-Cogeca, vine la București. Va fi speaker la ARBIO Forum

Pekka Pesonen, Secretarul General al Copa-Cogeca, vine la București. Va fi speaker la ARBIO Forum

Pekka Pesonen, Secretar General al Copa-Cogeca, va participa, în calitate de Keynote Speaker, la conferința-forum organizată de Asociația Română Biomasă și Biogaz (ARBIO) săptămâna viitoare, pe 9 iunie, la București.

Pesonen este Secretarul General al Copa-Cogeca, Asociația Profesioniștilor din Agricultură și Confederația Generală a Cooperativelor Agricole din Europa. Copa-Cogeca este cea mai influentă organizație europeană din agricultură, avand un cuvânt important de spus, deoarece reprezintă 77 de organizații din sector, la nivel european.

”ARBIO Biomass & Biogas Forum este un eveniment util dedicat situației actuale a sectorului biomasei și biogazului, un sector cu mare potențial. Vom discuta despre toate initiațivele și proiectele de lege, fondurile europene disponibile și solutiile la probleme actuale ale sectorului. Cu acest prilej, Forumul va reuni în sală membri ai Guvernului, reprezentanți ai ANRE, oficiali europeni (membri ai Consiliului de Conducere al Asociației Europene de Biomasă – AEBIOM și cel al Asociației Europene de Biogaz – EBA), precum și actorii-cheie care participă efectiv la elaborarea acestor proiecte: Noua Lege pentru Biomasă, Legea Energiei termice, Metodologia Feed-in-Tariff, modificările Legii nr. 220/2008 privind promovarea surselor regenerabile de energie, schema nouă de Fonduri Europene pentru Biomasă și Biogaz, dar și noul PNDR”, se arată în invitația transmisă de ARBIO pentru evenimentul de săptămâna viitoare.

Prezența lui Pekka Pesonen la evenimentul de la București este cu atât mai așteptată cu cât acesta a deținut în trecut și funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Pădurilor din Finlanda, poziția din care a acumulat o bogată experiență profesională în industria alimentară din Finlanda, dar și în EU lobbying.

La evenimentul ARBIO, Pesonen va vorbi despre direcția pe care o urmează agricultura în Europa, despre relația acesteia cu BioEnergia, precum și despre potențialul Romaniei în acest sector.

agrointel.ro

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns