CNPR isi exprima disponibilitatea de a participa activ la avizarea tuturor proiectelor de lege

CNPR isi exprima disponibilitatea de a participa activ la avizarea tuturor proiectelor de lege

Bucuresti, 10 iunie, 2015– Confederatia Nationala a Patronatului Roman, organizatie reprezentativa la nivel national, s-a reunit astazi, 10 iunie 2015, in cadrul unei Conferinte Nationale Extraordinare pentru a discuta problematica patronala actuala in ansamblul ei. Au fost reprezentate 39 de organizatii patronale membre din toata tara, acoperind 27 de sectoare de activitate ale economiei nationale.

In cadrul dezbaterii, s-a exprimat nemultumirea generala fata de lipsa dialogului real dintre mediul de afaceri autohton si decidenti, precum si a lipsei de transparenta decizionala. Legislatia se elaboreaza fara studii de impact si o consultare reala. S-a constatat ca la nivelul Consiliului Economic Social (CES) exista un blocaj institutional care trebuie rezolvat de urgenta. Mai mult, comisiile de dialog social nu sunt functionale nici la nivel national si nici regional.

S-au mentionat problemele legate de abuzul de lege al ANAF referitor la profesiile liberale, nemultumirea persoanelor care activeaza in agricultura legata de lipsa unor drepturi de deducere si a dificultatilor in obtinerea de fonduri europene, dezavantajele create de taxa pe stalp si alte greutati intampinate in buna functionare a activitatii societatilor comerciale.

Ca urmare a masurilor legislative contradictorii adoptate in ultima vreme, membrii patronatului au evidentiat necesitatea orientarii statului spre o guvernare participativa. Avand in vedere ca guvernul mentioneaza consultarea mediului de afaceri la unele masuri legislative, se solicita autoritatilor mentionarea, de fiecare data, pentru fiecare masura, a organizatiei consultate.

Confederatia Nationala a Patronatului Roman isi exprima disponibilitatea de a participa activ, cu expertiza calificata, la avizarea tuturor proiectelor de lege.

Prof. Univ. Dr. Mihai Manoliu

Presedinte Confederatia Nationala a Patronatelor din Romania

Membru al Ordinului Expertilor Internationali

Membru al Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social

Membru al Biroului Comitetului European Economic si Social – EESC, Grup I angajatori

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns