Federația Națională PRO AGRO apreciază implicarea MADR în eliminarea taxei pe stâlp

Federația Națională PRO AGRO apreciază implicarea MADR în eliminarea taxei pe stâlp

Având în vedere noile prevederi ale Codului Fiscal prin care taxa pe stâlp pentru construcțiile speciale din agricultură va fi eliminată începând cu data de 1 ianuarie 2016, Federația Națională PRO AGRO apreciază eforturile depuse de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu privire la eliminarea acesteia.

Considerăm că această masură, solicitată și de către membrii Federației Naționale PRO AGRO, va stimula absorbția de fonduri europene nerambursabile, cu precădere pe partea de silozuri, spații de depozitare și chiar investiții în ferme zootehnice.

Astfel, o investiție de 1 mil euro presupune achitarea taxei pe construcții speciale de 1% din valoarea investiției, pe intreg parcursul implementării proiectului, respectiv 10 ani, ajungându-se la o cheltuială suplimentară de 100 000 euro, neatractivă pentru investițiile din sectorul agroalimentar. Ca urmare a deciziei de eliminarea a taxei prezentată anterior, începând cu data de 1 ianuarie a anului 2016, aceasta nu va mai fi plătită de niciun investitor.  

Federația Națională PRO AGRO, București, 2015

***

Federaţia Naţională PRO AGRO, formată în prezent din 17 organizații profesionale, însumând peste 62.000 de angajați, este o structură înfiinţată în anul 2011 de şi pentru producătorii din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România ce are drept scop principal promovarea, reprezentarea, susţinerea şi apărarea intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raport cu instituţiile europene şi naţionale publice sau private. Federația Națională PRO AGRO este singura organizație reprezentativă la nivel național pe sectorul agricultură și industria alimentară.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns