Concursul de vinuri STRUGURELE DE AUR Ediţia a IX-a, 7-9 septembrie 2015

Concursul de vinuri STRUGURELE DE AUR Ediţia a IX-a, 7-9 septembrie 2015

În perioada 7-9 septembrie 2015, Alba Iulia va intra în circuitul evenimentelor naţionale dedicate Vinului.

Concursul de vinuri Strugurele de Aur, Ediția a IX-a, are loc și în acest an, înaintea celui mai important eveniment din calendarul viticol, culesul viilor. Evenimentul va avea loc în Alba Iulia, la Galeriile de la Poarta a III-a, locație care va deveni gazda producătorilor de vin, degustătorilor experţi şi iubitorilor de vin de calitate.

Concursul este organizat de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Naţionala Interprofesională a Vitivinicola, membră a Federației Naționale PRO AGRO şi Consiliul Judeţean Alba prin Asociaţia Tara Vinului.

Concursul este împărţit în două secţiuni: vinuri liniştite şi vinuri efervescente, vinurile liniştite fiind împărţite în vinuri albe, rose, roşii, precum şi în funcţie de conţinutul de zahăr: seci, demiseci, demidulci, dulci.

Probele vor fi secretizate şi codificate cu 2 zile înainte de începerea concursului, iar sistemul de notare va fi va fi cel practicat de Organizaţia Internaţională a Vinului cu puncte de la 0 la 100, numărul medaliilor neputând să depăşească 40% din numărul de probe înscrise.

Pe toata durata Concursului, degustările vor fi deschise, pentru a se putea observa modalitatea de evaluare şi corectitudinea acesteia.

La sfârșitul fiecărei zile din perioada desfășurării concursului, iubitorii vinurilor de calitate sunt așteptați la degustări și prezentări ale vinurilor înscrise în competiție. Degustările de vin vor fi realizate sub îndrumarea membrilor ADAR. Vizitatorii vor putea descoperi, astfel, diverse sortimente de vin înscrise în concurs.

Presa este invitată să participe în data de 07 septembrie 2015, ora 10.30, la Hotel Cetate, la conferinţa de presă cu ocaza deschiderii concursului de vinuri precum şi în data de 09 septembrie 2015, ora 10.30, tot la Hotel Cetate, pentru aflarea rezultatelor concursului de vinuri.

Vă multumim !

Președinte CJ Alba                 Președinte ADAR                   Președinte ONIV       

   Ion Dumitrel                            Dan Boboc                       Mihaela Tyrel de Poix

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns