Federația Națională PRO AGRO revine la COPA-COGECA

Federația Națională PRO AGRO revine la COPA-COGECA

Conform ultimelor evenimente petrecute, în perioada 24-25 septembrie 2015 Federația Națională PRO AGRO a fost prezentă la Praesidia Copa-Cogeca, ședință organizată la sediul de la Bruxelles.

Din componența delegației României a făcut parte Emil DUMITRU – Președinte, Florentin BERCU – Director General și Ilias PAPAGEORGIADIS – Vicepreședinte.

În urma ședinței, precizăm că Federația Națională PRO AGRO a fost confirmată ca membru cu drepturi depline în cadrul celei mai reprezentative structuri participante în Grupele de Dialog Civil ale Comisiei Europene revenindu-i un număr de 12 voturi, asemenea statelor agricole puternice: Anglia, Franța, Germania, Italia, Polonia, Spania.

Participarea unei organizații multi-sectoriale reprezentative la această structură, precum Federația Națională PRO AGRO, este o oportunitate prin care specificitatea sectorului agroalimentar românesc poate obține rezultatele așteptate de către fermierii români.

Pe ordinea de zi a întrunirii s-au mai dezbătut subiecte precum criza europeană a laptelui, a cărnii de porc și alegerea noului Președinte al Copa în persoana Dlui. Martin MERRILD, reprezentantul Danemarcei.

Federația Națională PRO AGRO, București, 2015

***

Federaţia Naţională PRO AGRO reunește în prezent peste 62.000 de angajați și este o structură înfiinţată în anul 2011 în interesul producătorilor din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România ce are drept scop principal promovarea, reprezentarea, susţinerea şi apărarea intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raport cu instituţiile europene şi naţionale publice sau private. Federația Națională PRO AGRO este singura organizație reprezentativă la nivel național pe sectorul agricultură și industria alimentară.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns