Reacția ARC la studiul OMS cu carnea ”probabil” cancerigenă

Reacția ARC la studiul OMS cu carnea ”probabil” cancerigenă

Reacția ARC la studiul OMS cu carnea ”probabil” cancerigenă: ”A fost aruncat pe piață fără niciun discernământ și fără nicio rigoare științifică”

Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății a fost dat publicității ieri și a făcut foarte mare vâlvă, poziționând carnea printre ”posibilii” factori cauzatori ai cancerului, fără a se oferi însă cifre concrete, analize și statistici cu bază științifică. În urma articolelor devenite virale pe rețelele de socializare, Asociația Română a Cărnii a dat astăzi un comunicat amplu în care își exprimă indignarea cu privire lipsa de responsabilitate a OMS.

”Ne manifestăm indignarea față de ușurința cu care aceste studii sunt aruncate pe piață, fără niciun discernământ și fără nicio rigoare științifică. Referindu-ne la consumatorul român, vehicularea unor asemenea informații alarmiste nu face decât să inducă confuzia într-o piață alimentară care și așa este afectată de concurența neloială pe care o fac evazioniștii fiscali”, declară Radu Timiș, președintele Asociației Române a Cărnii.

Liderul ARC, organizație care reprezintă peste 80% din industria română a cărnii, consideră că problema pusă de OMS este complet greșită întrucât ”este nociv pentru sănătate să consumi preparate din carne de slabă calitate, cu aditivi neautorizați, nerespectând normele de siguranță alimentară, depozitate impropriu, și lista poate continua”.

”Acesta este adevăratul pericol pentru sănătatea românilor, și Asociația Română a Cărnii s-a implicat activ pentru a scoate din piață asemenea produse, inclusiv prin susținerea reducerii TVA la carne și preparate din care, aplicată de la 1 iunie 2015. Acest gen de studii care generalizează existența unui risc într-un mod lipsit de fundament real nu face decât să anuleze efectele benefice ale unui TVA de 9% la alimente pe care procesatorii români dar și populația l-au așteptat atâția ani”, explică Radu Timiș.

Sursa: agrointel.ro

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns