A.C.V.B.R. – SIMM deschide drumul reprezentării sectorului laptelui în PRO AGRO

A.C.V.B.R. – SIMM deschide drumul reprezentării sectorului laptelui în PRO AGRO

Vineri, 30 noiembrie 2015, în cadrul Adunării Generale a Federației Naționale PRO AGRO Asociaţia Crescătorilor de Vaci ”Bălţată Românească” Tip Simmental (A.C.V.B.R. – SIMM) a devenit membru cu drepturi depline al Federației Naționale PRO AGRO deschizând drumul reprezentării sectorului laptelui la nivel instituțional atât în România cât și la nivel comunitar.

A.C.V.B.R. – SIMM și-a manifestat intenția de a adera la Statutul Federației Naționale PRO AGRO în luna octombrie a acestui an primind în unanimitate votul de a deveni membru cu drepturi depline.

În cadrul A.C.V.B.R.–SIMM reunim cam 90% dintre fermierii crescători de vaci rasa ”Bălțată Românească” tip Simmental din România referindu-mă la cei care dețin de la 10 capete în sus având un număr de aproximativ 4500 fermieri afiliați și în jurul a 200.000 capete la nivel de Asociație. Nu suntem în competiție cu nicio altă organizație a crescătorilor, nu ne interesează ce fac alții, ne interesează doar ce facem noi. Avem o direcție clar stabilită, am crezut și credem că 2015-2020 este perioada agriculturii și a zootehniei. Vrem să ne implicăm cât mai mult în proiectele de viitor și am considerat că venirea alături de PRO AGRO reprezintă un pas important în atingerea scopurilor organizației noastre, a declarat Vicepreședintele A.C.V.B.R. – SIMM, Dl. Zoltan HALLER, reprezentantul delegat al Asociației în relația cu Federația Națională PRO AGRO.

Urăm bun venit Asociaţiei Crescătorilor de Vaci ”Bălţată Românească” Tip Simmental în marea familie a Federației Naționale PRO AGRO. Veți vedea că, timpul îmi va da dreptate, vom fi din ce în ce mai mulți. E clar că zona de reprezentare a intereselor va deveni o miză foarte mare în viitor. Pentru că dețineți cartea de rasă ne puteți ajuta să eliminăm anumite disfuncționalități în viitoarea elaborare a proiectelor de acte normative la M.A.D.R. Vă așteptăm și pe dumneavoastră cu o strategie pe filiera de produs ajutându-ne să consolidăm strategia de dezvoltare a agriculturii românești, a concluzionat Președintele Federației Naționale PRO AGRO, Dl. Florian-Emil DUMITRU.

Aderarea A.C.V.B.R. – SIMM la Statutul Federației Naționale PRO AGRO vin pe fundalul unei crize europene fără precedent pe piața comunitară a laptelui dar și în contextul unei nevoi stringente de reprezentare a intereselor producătorilor de produse agroalimentare de bază în fața autorităților române și europene.

Federația Națională PRO AGRO, București, 2015

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns