15 februarie 2016: Reuniunea Consiliului de Miniștri ai Agriculturii din statele membre

15 februarie 2016: Reuniunea Consiliului de Miniștri ai Agriculturii din statele membre

In data de 15 februarie va avea loc reuniunea Consiliului de Miniștri ai Agriculturii din statele membre. Agenda cuprinde, așa cum am fost notificați de către Uniunea Europeană a Comerțului cu Animale și Carne (UECBV), subiecte deosebit de importante, cum ar fi: criza cărnii de porc, accesarea cât mai rapidă a pieței din Rusia, bunăstarea animalelor.

Privitor la bunăstarea animalelor, se urmărește ajungerea la un consens in privința plafonului regulilor de bunăstare, atât de disputate la nivel comunitar.

In timp ce state ca Germania, Danemarca, Olanda, Suedia manifestă pentru intărirea acestor reguli (vizând mai ales durata transportului și micșorarea numărului de animale pe metru pătrat in vehiculele de transport), alte state doresc menținerea actualelor reguli de bunăstare, considerate a fi mult superioare celor aplicate in țările terțe.

La cererea Franței, miniștrii agriculturii vor avea un schimb de opinii cu privire la criza prin care trec piețele de produse lactate și de carne de porc.

Franța a anunțat că va face propuneri pentru atenuarea crizei, dintre care cea mai interesantă pare a fi creditarea exporturilor și măsuri pentru reluarea de urgență a exporturilor către Rusia.

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România susține poziția U.E.C.B.V. de menținere a regulilor actuale de bunăstare insoțită de clarificarea și uniformizarea, la nivel european, a subpachetului de transport precum și accelerarea demersurilor de accesare a pieței din Rusia.

Sursa: Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din România (ACEBOP)

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns