MADR, APIA și AFIR – favorizează plățile pentru bunăstarea păsărilor!!!

MADR, APIA și AFIR – favorizează plățile pentru bunăstarea păsărilor!!!

In numele exploatațiilor comerciale de pui de carne afiliate A.C.E.B.O.P. solicităm deblocarea de urgență a plății pe anul III – Măsura 215-b – bunăstare păsări pentru fermierii cu decizii de plată blocate de A.P.I.A. fără nici o justificare legală și fără notificarea fermierilor.

Datorită intărzierii recontrolului și supracontrolului, o parte din fermieri nu au beneficiat de plățile stabilite până in 31 decembrie 2015, pe vechiul PNDR 2007-2013. Deși existau bani pentru plata tuturor fermierilor, instituțiile abilitate au preferat să piardă/returneze banii și fermierii nevinovați de intârzierile birocratice ale DSVSA., A.N.S.V.S.A., A.P.I.A.,A.F.I.R.,M.A.D.R. pe lângă faptul că nu și-au primit banii deja investiți in bunăstare, vor fi puși in situația de a beneficia de sume mai mici, in mod nejustificat.

Fermierii in discutie si-au asumat voluntar un angajament pe bunăstare, conform Art.40 al Regulamentului CE nr.1698/2005, pe o perioadă de cinci ani, angajament care cuprinde calcule, UVM, cicluri de producție, subpachete cu valoarea acestora. Și-au asumat și au plătit investițiile in bunăstarea animalelor, cu scopul final al asigurării bunăstării consumatorului.

Art.40-(3) al aceluiași Regulament precizeză faptul că” plățile se acordă anual și acoperă costurile suplimentare și pierderea de venituri datorate angajamentelor asumate…”

Societățile care și-au asumat angajamentele trebuie să intre la plată toate, fără discriminăre și fără intârziere.

Prin acțiunea de favorizare a plăților către unii beneficiari ai Măsurii 215-b, M.A.D.R., A.P.I.A. și A.F.I.R. devin susceptibili de perturbarea mediului concurențial normal, de incălcare a regulilor din domeniul concurenței.

Solicităm pe această cale deblocarea de urgență de la buget a sumelor necesare acoperirii cheltuielilor fermierilor rămași neplătiți, in același cuantum de care au beneficiat fermierii plătiți până la 31.12.2015, pentru a se evita orice denaturare a pieței și a concurenței și conform principiilor comunitare.

PREȘEDINTE,
Mary-Eugenia PANĂ

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns