CP_PRO AGRO protestează prin neparticiparea la dezbaterea organizată de A.F.I.R. pe condiții artificiale din 14.03.2016, ora 14.00

CP_PRO AGRO protestează prin neparticiparea la dezbaterea organizată de A.F.I.R. pe condiții artificiale din 14.03.2016, ora 14.00

Luni, 14.03.2016, o delegație a Federației PRO AGRO a participat la o dezbatere organizată de M.A.D.R. și A.F.I.R. în Parlamentul României privind ghidul de condiții artificiale instituite în România.

Din partea Comisie Europene a participat expertul Peter BAADER, consilier antifraudă din cadrul Directoratului aflat al DG AGRI.

Urmare a poziției și a discuțiilor din CAMERA DEPUTATILOR Federația Națională PRO AGRO a hotărât să protesteze prin neparticiparea la întâlnirea organizată de A.F.I.R. de la ora 14.00.

Motivul este atitudinea reprezentantului Comisiei Europene prin care fermierul român este prezentat a fi vinovat din start, iar C.E. prin reprezentantul sau a inițiat seminarii în Europa pentru combaterea neregulilor, iar România prin funcționarii săi, la sugestia C.E. a elaborat un ghid de condiții artificiale draconice nemaiîntâlnite în alt Stat Membru, fiind un abuz.

Funcționarii români trebuie să urmărească interesul național al României și să sprijine cu toate pârghiile legale creșterea gradului de absorbție, nu să considere din start majoritatea beneficiarilor hoți și dacă au aprobat proiecte, le-au verificat să nu mai îndrăznească ca cu 3 luni înainte de finalizarea monitorizării, dacă sunt respectați indicatorii financiari din proiect să vină cu propuneri de restituire totală a sumelor încasate, deși în cei 6 ani în care au verificat tot, au subliniat că sunt îndeplinite toate condițiile legale și că nu sunt condiții artificiale. Aceasta denotă lipsă de profesionalism din partea angajaților A.F.I.R. și trădare de țară. Ei ar trebui să suporte eventualele inputări care sunt propuse.

Federația Națională PRO AGRO

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns