Platforma www.transparenta-bugetara.gov.ro vine cu noi rapoarte

Platforma www.transparenta-bugetara.gov.ro vine cu noi rapoarte

Ministerul Finanțelor Publice își extinde platforma de Transparență Bugetară. De luni 18 aprilie 2016, pe lângă execuțiile bugetare detaliate, pot fi consultate și informații legate de datele agregate ale fiecărui ordonator principal de credite, de la nivel central și local. Asta înseamnă că, oricine consultă platforma, poate găsi totalul cheltuielilor și veniturilor realizate de ordonatorul principal și de instituțiile aflate în subordinea sa.

Rapoartele publicate astăzi reprezintă situația cumulată pe primul trimestru din acest an.

Ministerul Finanțelor Publice precizează că rapoartele se află într-un proces continuu de reconciliere a datelor înscrise în sistemul național de raportare cu cele furnizate trimestrial de instituțiile publice.

Date de background despre www.transparenta-bugetara.gov.ro:

  • Este cel mai important exercițiu de transparență și de disciplină bugetară din România.
  • Este cea mai mare bază de date cu informații despre cca. 13.700 de instituții publice– de la școli, grădinițe, spitale până la ministere, Parlament.
  • Platforma a fost lansată la începutul lunii martie. De atunci au fost aproape 44.300 de accesări unice și peste 51.100 de descărcări de documente.
  • Utilizatorii pot avea acces la toate informațiile despre veniturile și cheltuielile din sectorul public la nivel de detaliu, așa cum au fost acestea aprobate de fiecare ordonator, și la nivel agregat.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns