Boala care face ravagii in Bulgaria se extinde spre graniţele României!!!

Boala care face ravagii in Bulgaria se extinde spre graniţele României!!!

Ieri numărul focarelor in Bulgaria- conform datelor publicate de Oficiul Internaţional de Epizootii- s-a ridicat la 15, cu sute de animale ucise!

A APĂRUT PRIMUL FOCAR IN MACEDONIA!

GRECIA INTERZICE COMERŢUL CU BOVINE DIN BULGARIA ŞI ROMÂNIA!

TURCIA A INTERZIS INTRAREA ANIMALELOR CU TRANZIT PRIN BULGARIA!

1). Tragem din nou un semnal de alarmă pentru măsuri intărite la graniţa cu Bulgaria, astfel incât fermierii români să fie protejaţi!

2). In acelaşi timp, solicităm modificarea in regim de urgenţă a Anexei nr. 1 a Hotărârii de Guvern nr. 1214 din 2009 privind metodologia pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor, listă care cuprinde boli ale animalelor pentru care se acordă despăgubiri.

Lumpy disease nu se regăseşte in listă şi in caz de apariţie a bolii, propietarii animalelor bolnave nu vor fi despăgubiţi!!!

3). Solicităm activarea de urgenţă a Comandamentului antiepizootic central- conform Hotărârii de Guvern nr. 1218 din 10 octombrie 2005 privind constituirea şi componenţa Comandamentului antiepizootic central şi publicarea prin mijloace media a acţiunilor intreprinse pentru protejarea crescătorilor de bovine din România.

Preşedinte A.C.E.B.O.P.R.

Dr. Mary-Eugenia PANĂ

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns