PRO AGRO SOLICITĂ DEMISIA ÎN BLOC A CONDUCERII A.P.I.A.

PRO AGRO SOLICITĂ DEMISIA ÎN BLOC A CONDUCERII A.P.I.A.

Anunțul făcut de APIA prin care anunța că la începutul lunii aprilie vor intra subvențiile, a dat speranțe false fermierilor ( persoane juridice ) care au credite la bănci, restanțe la furnizori, bilete la ordin, etc.

Dreptul fermierilor de a primi subvenția în timp util nu a fost respectată de către conducerea/angajații A.P.I.A care sunt plătiți cu salarii mari și nu sunt trași la răspundere în nici un fel.

Federația Națională PRO AGRO în calitate de organizație profesională reprezentativă pe sectorul agricultură și industrie alimentară, solicită demisia de onoare în bloc a conducerii A.P.I.A., pentru că nu au respectat termenul anunțat.

Este bine cunoscut că fermierul român primește cea mai mică subvenție din U.E. și nu este suficient de capitalizat pentru a-și desfășura activitatea pe parcursul unui an de zile din resurse proprii, în comparație cu ceilalți fermieri europeni care fie au resursele necesare, fie primesc credite de la bănci în condiții mult mai avantajoase și își primesc și subvențiile la începutul anului.

Faptul că primește foarte târziu subvenția, are de plătit dobânzi, comisioane, le-au fost introduse bilete la ordin, au conturile blocate, nu au sumele necesare pentru îngrijirea culturilor din toamnă și înființarea culturilor de primăvară îi împing către insolvență/faliment sau reprofilare pe mulți dintre fermierii care sunt corecți și lucrează fiscalizat.

Orice explicație dată de A.P.I.A. astăzi nu poate fi credibilă și nu poate fi acceptată.

Federația Națională PRO AGRO

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns