Federația Oierilor Munte: Fermierii pot depune cereri la APIA până pe 31 mai. Sprijinul cuplat nu va fi condiționat de data crotalierii

Federația Oierilor Munte: Fermierii pot depune cereri la APIA până pe 31 mai. Sprijinul cuplat nu va fi condiționat de data crotalierii

Crescătorii de animale și agriculturii pot depune cererile unice la APIA până pe 31 mai fără penalizări, potrivit unui comunicat de presă al Federației Oierilor de Munte din România. Organizația arată în document că a reușit să obțină pentru fermieri ca și asociațiile de crescători de animale să poată solicita subvențiile pe 2016, condițiile de depunere a acestor solicitări urmând să fie anunțate zilele acestea de către MADR.

”Termenul de depunere a cereri unice de plata la APIA s-a prelungit, fără penalități, până în data de 31 mai 2016, în cazul în care nu se va reuși încadrarea în acest termen de depunere a cererilor vom interveni pentru prelungirea termenului. Îi rugăm respectuos pe toți fermierii să se încadreze în acest termen”, se arată în comunicatul Federației Oierilor de Munte din România, organizație afiliată Federației Națională Pro Agro.

”Prin Ordonanta cu privire la “Facilitarea accesului fermierilor la platile directe si ajutoarele nationale de tranzitie” in Sedinta de Guvern din 11 mai 2016, la solicitarea principalelor asociatii de crescatori de animale din cadrul Federatiei Oierilor de munte din Romania, una dintre masurile aprobate, seextinde categoria potentialilor beneficiari de plati pe suprafata, prin introducerea si a asociatiilor de crescatori de animale, care vor putea depune in continuare, cereri de plata pentru pajiștile concesionate de la autoritățile locale. Imediat ce aceasta măsură va fi reglementată și de MADR, o sa comunicăm, în timp util modul de depunere a cererilor de plată de către asociațiile crescătorilor de animale. Vă informăm că în cel mai scurt timp va fi reglementată și situația accesării Sprijinului Cuplat pe Zootehnie, prin posibilitatea solicitării sprijinului și pentru toate animalele eligibile, indiferent de data crotalierii”, se mai arată în document.

”În toate demersurile noastre pentru rezolvarea problemelor crescătorilor de animale, nu am fost sprijiniți de nici o altă Federație a crescătorilor de animale. Alături de noi a fost, de câte ori a fost nevoie, doar Federația Pro Agro care a arătat cu adevarat că este alături de Federația Oierilor de Munte din România, pentru rezolvarea problemelor asociațiilor și a crescătorilor de animale”, mai spune ing. Eugen Petru Gonțea, președinte Federația Oierilor de Munte din România.

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns