Păstrăm pământul

Păstrăm pământul

Se estimeaza ca s-a vandut 30% din terenul arabil al Romaniei catre straini si arendat 10% cu drept de preemtiune. Macar in ceasul al XII lea trebuie sa ne implicam daca dorim ca in 10 – 20 ani sa mai putem vorbim de securitatea alimentara a Romaniei si sa nu ne trezim ca vom avea satele pustii si foarte multe pancarte cu PROPRIETATE PRIVATA, ACCESUL INTERZIS!

Pentru a putea implementa modificarile legislative si avea conditii similare precum alte tari europene in care vanzarea terenurilor este accesibila tuturor, dar practic sunt o serie de conditii care nu pot fi indeplinite decat de conationali acelei tari. Urmasii nostri vor fi recunoscatori pentru asta!

Doar impreuna putem reusi sa strangem cele 500.000 de semnaturi fizice de care este nevoie.

Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. În cazul cetăţenilor care iniţiază revizuirea Constituţiei, aceștia trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Conform Constituției României, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Argumentele pentru care am initiat acest demers le gasiti aici.

Va rugam sa printati modelul de lista cu capul de tabel (model aici), completati cu datele solicitate si semnati impreuna cu cat mai multe persoane si sa ne transmiteti in original pana pe 15.01.2017, prin posta la adresa:  B-dul Bucureștii Noi nr. 118, cod 012366, sector 1, București.

Petitia se gaseste si online aici (http://www.petitieonline.com/pastram_pamantul)

Mai multe informatii puteti solicita la secretariat@cnproagro.ro si/sau la tel: 0722156961.

Va multumim pentru constientizare, implicare si suport!

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns