ACEBOP solicită Guvernului aprobarea HG pentru pesta porcină africană. ALERTĂ MAXIMĂ: Nu exista bază legală de acțiune în cazul apariției pestei porcine africane în România!

ACEBOP solicită Guvernului aprobarea HG pentru pesta porcină africană. ALERTĂ MAXIMĂ: Nu exista bază legală de acțiune în cazul apariției pestei porcine africane în România!

ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR ŞI EXPORTATORILOR DE BOVINE, OVINE, PORCINE DIN ROMÂNIA

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ BATE LA UŞĂ ŞI GUVERNUL AMÂNĂ HORĂRÂREA DE GUVERN DE LA O SĂPTĂMÂNĂ LA ALTA!

Membrii asociaţiei noastre sunt profund ingrijoraţi de slabul management legislativ al Guvernului României, de kilometrii intregi parcurşi dus-intors de o Hotărâre de Guvern atât de necesară sectorului de porc şi economiei româneşti in general.

Batem la uşa A.N.S.V.S.A. in fiecare zi să aflăm dacă a fost aprobată baza legală pentru pesta porcină africană. Se pare că experţii acestei instituţii şi-au făcut datoria, insă Guvernul intârzie fără motiv aprobarea Hotărârii de Guvern.

Ştim cu toţii că pesta porcină africană este un mare pericol pentru economia României. Lipsa unei hotărâri guvernamentale face ca orice măsură, in eventualitatea intrării bolii in ţară, să nu aibe acoperire legală.

Ce vom face noi fermierii? Vom ucide animalele fără a fi despăgubiţi, vom suporta inchiderea graniţelor pentru carnea de porc pentru incă vreo zece ani şi tăierea porcului viu românesc de pe lista ţărilor terţe!

Atragem atenţia Guvernului să dea undă verde de urgenţă Hotărârii pentru aprobarea Strategiei privind prevenirea, combaterea şi controlul pestei porcine africane in România şi a Planului de contingenţă pentru pesta porcină africană. Fermierii din România o consideră urgenţa naţională numărul 1.

NB : poate Guvernul nu este informat că focarele se extind; in Ucraina, virusul a invadat ferme mari şi mici. Ultimul, declarat la O.I.E. in 4 noiembrie, avea 726 capete porci. Numai intr-o lună şi in două focare din zona Kievului au fost ucişi şi distruşi 7037 de porci!

A.C.E.B.O.P.- 08.11.2016

Despre autor

admin administrator

Lasă un răspuns