Arhivă categorie Comunicate membri

Perspectivele sectorului european de creștere a animalelor asupra cererii pentru carnea artificială

European Livestock Voice a elaborat un document referitor la dezbaterile despre creșterea animalelor și consumul de carne.

Opinia European Livestock Voice cu privire la aceste dezbateri poate fi consultată aici.

Citește mai mult

Aderarea Asociației Aberdeen Angus România

Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România.

Citește mai mult

ACEBOP: Tensiuni in relațiile comerciale dintre România și Republica Moldova

ACEBOP: Suntem în alertă de 2 zile,  porcii ajunși în Republica Moldova acum patru zile, nu mai sunt buni astăzi!

Asociația Crescărorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) își exprimă îngrijorarea față de modul în care țara vecină înțelege să comunice informații importante în relațiile comerciale dintre România și Republica Moldova – mai ales când este vorba de animale vii! Oare nu sunt suficiente fondurile pe care le plătim Moldovei să se pună la punct?

Citește mai mult

PRO AGRO susține inițiativa ACEBOP

Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România (ACEBOP) este alături de colegii din Uniunea Europeană a Comerțului cu Animale și a Meseriilor din Industria Cărnii (UECBV) și din Asociația Europeană a Piețelor Zootehnice (AEMB) in demersul de susținere a Federației Franceze a Comercianților de Animale ( FFCB).

Citește mai mult

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) informează opinia publică cu privire la insecticidul „Fipronil”

Producătorii avicoli din România, asociați în Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, informează opinia publică, că în fermele avicole din România nu se folosește FIPRONIL, insecticid cu spectru larg de acțiune, ca substanță antiparazitară.

Citește mai mult

ACEBOP solicită protecția autorităților române impotriva practicilor denigratoare ale Comisiei Europene la adresa producătorilor din țara noastră!

Cunoaștem foarte bine existența firmelor europene de lobby negativ care lovesc producătorii români in anumite momente strategice pe piața concurențială.

Dorim mijloace de protecție impotriva acestor practici care pe de-o parte cauzează perturbări comerciale negative și pe de altă parte, sunt adevărate atentate la calitatea produselor românești!

Citește mai mult

COMUNICAT DE PRESĂ – Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR)

Membrii Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România au aflat cu îngrijorare despre apariția primului caz de pestă porcină africană într-o gospodărie din județul Satu-Mare. În ultimii ani, focarele de pestă porcină africană s-au apropiat de granița României migrând din țările baltice către Polonia, Ucraina, Moldova și, mai nou, Cehia. Apariția acestui caz de PPA – sperăm izolat – era previzibilă ținând cont de particularitățile de răspândire a virusului. Reamintim că pentru pesta porcină africană nu s-a identificat tratament sau vaccin, iar căile de transmitere în mediul domestic sau silvatic sunt din cele mai diverse.

Citește mai mult

APCPR: OIE ACORDĂ ROMÂNIEI STATUTUL DE ȚARĂ LIBERĂ DE PESTĂ PORCINĂ CLASICĂ

Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România salută decizia Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor – OIE (World Organisation for Animal Health) de a acorda României statutul de țară liberă de pestă porcină clasică.

Citește mai mult

UCPR: Producătorii români de carne de pasăre şi ouă contestă ştirea apărută în media „87% din puii crescuţi în România sunt plini de substanţe chimice şi hormoni”

Începând cu data de 05.05.2017, pe unele canale media (Antena 1, Antena 3, România TV) s-a difuzat următoarea ştire având ca sursă autorităţile UE „87% din puii crescuţi în România sunt plini de substanţe chimice şi hormoni”.

Citește mai mult

ACEBOP solicită Guvernului aprobarea HG pentru pesta porcină africană. ALERTĂ MAXIMĂ: Nu exista bază legală de acțiune în cazul apariției pestei porcine africane în România!

ASOCIAŢIA CRESCĂTORILOR ŞI EXPORTATORILOR DE BOVINE, OVINE, PORCINE DIN ROMÂNIA

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ BATE LA UŞĂ ŞI GUVERNUL AMÂNĂ HORĂRÂREA DE GUVERN DE LA O SĂPTĂMÂNĂ LA ALTA!

Citește mai mult