Arhivă categorie Comunicate

Federația Națională PRO AGRO a inițiat dialogul cu noua conducere a MADR

Dialogul PRO AGRO – MADR

Domnul Ministru Adrian-Ionuț CHESNOIU a primit ieri, 9 Decembrie, delegația PRO AGRO reprezentată de Președintele Ionel ARION, dar și de cei 15 Vicepreședinți ai Federației, în persoană sau prin delegați. Considerăm că efortul unor discuții de aproximativ 3 ore, cu dezbaterea unor subiecte de interes maxim pentru sectoarele reprezentate, poate uneori discuții aprinse din cauza urgenței necesare în aplicare măsurilor solicitate, a meritat, reprezentații fermierilor de sub umbrela PRO AGRO considerând dialogul constructiv.

Citește mai mult

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CAMERA DEPUTAȚILOR

Către: Camera Deputaților Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice
În atenția domnului Președinte Adrian-Ionuț CHESNOIU

Citește mai mult

COMUNICAT AL FEDERAȚIEI NAȚIONALE PRO-AGRO

PRO-AGRO, in calitate de cea mai mare Federație care intrunește majoritatea fermierilor români, trage un semnal de alarmă in urma apariției draftului de Ghid pe submăsura 4.1.- investiții in exploatații agricole.

Citește mai mult

Strategia EU „De la fermă la furculiță” – pentru un sistem alimentar corect, sănătos și ecologic

Strategia „De la fermă la furculiță” se află în centrul Acordului Verde European, care vizează ca sistemele alimentare să fie corecte, sănătoase și ecologice.

Citește mai mult

Ordinul MADR nr. 24 din 29.01.2021 pentru stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploatații de suine: salvatorul tradiției creșterii porcilor în România!

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR): Salutăm demersul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploatații de suine și adaptarea normelor sanitare veterinare de biosecuritate în contextul răspândirii catastrofale a virusului Pestei Porcine Africane

Citește sau descarcă comunicatul:

Comunicat referitor la “Legea mirosului”

În contextul în care, în data de 17 iunie s-au adoptat în Camera Deputaților modificări la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2005, așa cum sunt cunoscute acestea “Legea mirosului”, considerăm că se impun unele clarificări.

Citește mai mult

Clarificări referitoare la speculațiile pe tema prețului grâului, pe piața internă, în contextul interzicerii exportului

În contextul protestelor apărute în spațiul public, pe tema interzicerii exporturilor de cereale conform Ordonanței Militare nr. 8, în vigoare din data de 10 aprilie 2020, respectiv susținerile în conformitate cu care piața cerealelor a înregistrat scăderi ale prețului, considerăm că se impun unele precizări.

Citește mai mult

PRO AGRO alături de studenții USAMV – Facultatea Management și Dezvoltare Rurală

Vineri, 13 decembrie 2019, în cadrul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, s-a desfășurat Evenimentul intitulat ”Promovăm împreună România”, ediția a V-a, eveniment organizat în acest an sub forma unei mini-expoziții didactice de produse agroalimentare recunoscute sau în curs de recunoaștere conform schemelor de calitate națională, precum și prezentarea la stand a unor idei și creații specifice gândite și realizate de studenți ai celor 2 specializări ale Facultății de Management, in parteneriat cu Federatia Nationala PRO AGRO.

Citește mai mult

Eveniment – ”Promovăm împreună România”, ediția a V-a

Avem plăcerea să vă invităm vineri, 13 decembrie 2019, începând cu ora 11:00, în clădirea P, parter, a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală, la Evenimentul intitulat ”Promovăm împreună România”, ediția a V-a, eveniment organizat în acest an sub forma unei mini-expoziții didactice de produse agroalimentare recunoscute sau în curs de recunoaștere conform schemelor de calitate națională, precum și prezentarea la stand a unor idei și creații specifice gândite și realizate de studenți ai celor 2 specializări ale Facultății de Management.

Citește mai mult